Hvilke bakterier kan hydrolysere stivelse?
Hvilke bakterier kan hydrolysere stivelse?

Video: Hvilke bakterier kan hydrolysere stivelse?

Video: Hvilke bakterier kan hydrolysere stivelse?
Video: 10 самых опасных продуктов, которые можно есть для иммунной системы 2024, Kan
Anonim

Jodet reagerer med stivelse til danner en mørk brun farge. Og dermed, hydrolyse av stivelse vil skape en klar sone rundt bakteriell vekst. Bacillus subtilis er positivt for stivelseshydrolyse (bildet nedenfor til venstre).

Så hvorfor hydrolyserer bakterier stivelse?

Stivelse molekyler er for stor til å gå inn i bakteriell celle, så noen bakterie skiller ut eksoenzymer for å brytes ned stivelse inn i underenheter som kan deretter brukes av organismen. En lysning rundt bakteriell vekst indikerer at organismen har hydrolysert stivelse . Jod er tilsatt dette stivelse agarplate.

Spørsmålet er deretter, er E coli-stivelseshydrolyse positiv? I denne demonstrasjonen, handlingen til to bakteriearter, Bacillus subtilis og Escherichia coli , sammenlignes på stivelse agar. Dette er en negativ reaksjon for stivelseshydrolyse test. B. subtilis produserte en klar sone rundt veksten som er en positivt reaksjon (fig.

hvilke bakterier bryter ned stivelse?

En familie av bakterie kalt Ruminococcaceae prolifererer i tarmene når mer av dette spyttenzymet - kalt amylase - er tilgjengelig. De bakterie er kjent for sammenbrudd motstandsdyktig stivelse så det kan fordøyes, noe menneskelige amylaser ikke kan gjøre.

Hydrolyserer Bacillus subtilis stivelse?

Stivelse agar er et differensialmedium som tester en organismes evne til å produsere visse eksoenzymer, inkludert a-amylase og oligo-1, 6-glukosidase, som hydrolysere stivelse . Sonen for å rydde rundt Bacillus megaterium og Bacillus subtilis indikerer at begge var i stand til det hydrolysere stivelse.

Anbefalt: