Påvirker vinkelen perioden til en pendel?
Påvirker vinkelen perioden til en pendel?

Video: Påvirker vinkelen perioden til en pendel?

Video: Påvirker vinkelen perioden til en pendel?
Video: What the period of a pendulum does not depend on 2024, April
Anonim

Starten vinkel av en pendel gjør det ikke påvirke det er periode for. På høyere vinkler imidlertid periode øker med økende.

Foruten dette, avhenger perioden til en pendel av vinkelen?

De periode av en pendel gjør ikke avhenge på massen av ballen, men bare på lengden på strengen. Med antagelsen om liten vinkler , frekvensen og periode av pendel er uavhengig av initialen kantete forskyvningsamplitude. EN pendel vil ha det samme periode uavhengig av initialen vinkel.

Man kan også spørre hvilke faktorer som påvirker perioden til en pendel? De eneste tingene som påvirker perioden til en enkel pendel er dens lengde og akselerasjonen på grunn av tyngdekraften. Perioden er helt uavhengig av andre faktorer, f.eks som masse.

På denne måten, hvorfor påvirker ikke vinkel perioden til en pendel?

Til slutt, den vinkel at pendel svinger gjennom (en stor sving eller en liten sving) gjør det ikke påvirke perioden av pendel fordi pendler svinger gjennom en større vinkel akselerere mer enn pendler svinger gjennom en liten vinkel.

Hvordan påvirker tyngdekraften en pendel?

Uansett prinsippet om periodisk bevegelse påvirker de pendel . Kraften til gravitasjon trekker vekten, eller bob, ned mens den svinger. De pendel fungerer som en fallende kropp, beveger seg mot sentrum av bevegelsen med jevn hastighet og deretter tilbake.

Anbefalt: