Hva er den kjemiske sammensetningen av superfosfat av kalk?
Hva er den kjemiske sammensetningen av superfosfat av kalk?

Video: Hva er den kjemiske sammensetningen av superfosfat av kalk?

Video: Hva er den kjemiske sammensetningen av superfosfat av kalk?
Video: Так мало кто делает когда увядает сладкий перец. Чем полить и подкормить перцы если листья увядают 2024, Kan
Anonim

superfosfat. superfosfat eller superfosfat av kalk, Ca(H2PO4)2, er en forbindelse fremstilt ved å behandle bergfosfat med svovelsyre eller fosforsyre , eller en blanding av de to. Det er den viktigste bæreren av fosfat, formen for fosfor som kan brukes av planter, og er en av verdens viktigste gjødsel.

Herav, hva er den kjemiske formelen til superfosfat?

Trippel Super fosfat (TSP) gjødsel er sammensatt av uorganiske næringsstoffer som brukes til å gjenopprette jordkomponenter som er avgjørende for oppdrett. TSP er forkortelsen for trippel superfosfat med kjemisk formel av Ca(H2PO4). Konsentrasjonen av P2O5 (FOSFAT) er rundt 44-46%.

For det andre, hvordan lages trippel superfosfat? Produsenter lager ikke-granulær TSP vanligvis ved å reagere finmalt fosfatbergart med flytende fosforsyre i en blander av kjegletype. Granular TSP er laget tilsvarende, men den resulterende slurryen sprayes som et belegg på små partikler for å bygge granuler av ønsket størrelse.

På denne måten, hva er superfosfat laget av?

Superfosfat er fremstilt ved å reagere uløselig fosfatbergart med svovelsyre for å danne en blanding av løselig monokalsiumfosfat og kalsiumsulfat (ca. 9 % fosfor) som kan brukes av planter.

Hva er forskjellen mellom enkelt superfosfat og trippel superfosfat?

Det er Enkelt superfosfat (SSP) som er 20 % fosfat (7 til 9 % P) og har rimelige mengder kalsium og svovel, dobbel Superfosfat (DSP) (17,1 % P) og det er det Trippel superfosfat (TSP) som har 48% fosfat (20,7% P), men har mye mindre svovel og kalsium tilgjengelig.

Anbefalt: