Hva er hydrogenbindinger og hvordan er de viktige i kroppen?
Hva er hydrogenbindinger og hvordan er de viktige i kroppen?

Video: Hva er hydrogenbindinger og hvordan er de viktige i kroppen?

Video: Hva er hydrogenbindinger og hvordan er de viktige i kroppen?
Video: Hydrogen bonds - role in the body 2024, Kan
Anonim

Hydrogenbinding er viktig i mange kjemiske prosesser. Hydrogenbinding er ansvarlig for vannets unike løsningsmiddelegenskaper. Hydrogenbindinger holder komplementære tråder av DNA sammen, og de er ansvarlige for å bestemme den tredimensjonale strukturen til foldet proteiner inkludert enzymer og antistoffer.

På samme måte, hva er hydrogenbindinger og hvordan er de viktige i kroppsquizlet?

EN hydrogen binding er et svakt bånd mellom en hydrogen atom og et atom av oksygen eller nitrogen mellom molekyler eller forskjellige områder av et veldig stort molekyl. De få DNA til å beholde sin doble helixstruktur og bidra til folding av proteiner.

For det andre, hva ville skje uten hydrogenbinding? Hydrogenbindinger sikrer reduksjon av ekstreme temperaturer i store vannmasser. Derimot, uten hydrogenbindinger , vann i hav og innsjøer ville begynner å koke raskt på grunn av den enorme reduksjonen i kokepunktet – noe som resulterer i enorme problemer for livet på jorden.

Deretter er spørsmålet, hvordan brukes hydrogenbindinger i hverdagen?

Hverdagshydrogenobligasjoner . Hydrogenbinding forekommer mest kjent mellom vannmolekyler. Når ett vannmolekyl tiltrekker seg et annet, kan de to knytte bånd sammen; å legge til flere molekyler resulterer i at mer og mer vann henger sammen. Dette knytte bånd er ansvarlig for isens krystallstruktur, som gjør at den kan flyte.

Hvorfor er hydrogenbinding i vann viktig for livet?

Nærværet av hydrogenbindinger gjør også vann molekyler mer "klebrig" eller i vitenskapelige termer sammenhengende og klebende. De små kostnadene på vann molekyler lar dem holde sammen og det er derfor vann har en 'hud' som små insekter kan gå på, og forklarer også hvorfor vann kan suges opp et sugerør så lett.

Anbefalt: