Hvem ville brukt mesh-topologi?
Hvem ville brukt mesh-topologi?

Video: Hvem ville brukt mesh-topologi?

Video: Hvem ville brukt mesh-topologi?
Video: Палатка и брезент в походе под дождем на горе с моей собакой 2024, Kan
Anonim

Mesh-topologi er en type nettverk hvor alle noder samarbeider for å distribuere data mellom hverandre. Dette topologi ble opprinnelig utviklet for 30+ år siden for militære applikasjoner, men i dag brukes de vanligvis til ting som hjemmeautomatisering, smart HVAC-kontroll og smarte bygninger.

På samme måte kan du spørre, hvordan er mesh-topologi koblet?

I en mesh-topologi det er ingen sentral forbindelse punkt. I stedet er hver node tilkoblet til minst én annen node og vanligvis til mer enn én. Hver node er i stand til å sende meldinger til og motta meldinger fra andre noder. Nodene fungerer som reléer, og sender en melding videre mot sin endelige destinasjon.

Man kan også spørre, hva er mesh topologi fordeler og ulemper? Fordeler & Ulemper . I Mesh-topologi , alle datamaskinene er sammenkoblet med hverandre i et nettverk. Hver datamaskin sender ikke bare sine egne signaler, men videresender også data fra andre datamaskiner. Denne typen topologi er veldig dyrt da det er veldig vanskelig å etablere forbindelsene til mesh-topologi.

På samme måte, hvorfor ville du velge en mesh-topologi?

Fordeler med en mesh-topologi Håndterer store mengder trafikk, fordi flere enheter kan overføre data samtidig. En fiasko av en enhet gjør ikke forårsake brudd i Nettverk eller overføring av data. Legger til flere enheter gjør ikke forstyrre dataoverføring mellom andre enheter.

Hva betyr mesh-topologi?

Også kalt mesh topologi eller a mesh Nettverk, mesh er et nettverk topologi der enheter er koblet til med mange redundante sammenkoblinger mellom nettverksnoder. I en sann mesh topologi hver node har en tilkobling til annenhver node i nettverket. Det finnes to typer mesh-topologier : full mesh og delvis mesh.

Anbefalt: