Hva er de to delene av en kompresjonsbølge?
Hva er de to delene av en kompresjonsbølge?

Video: Hva er de to delene av en kompresjonsbølge?

Video: Hva er de to delene av en kompresjonsbølge?
Video: Forbudt Egyptisk Oppdagelse av Avansert Teknologi 2024, April
Anonim

EN kompresjon er en del av bølge (eller Slinky) som er presset sammen -- dette er som toppen eller toppen av bølge . En sjeldenhet er en del av bølge (eller Slinky) som er mest spredt fra hverandre -- dette er som bunnen av bølge.

Bare så, hva er komponentene i en kompresjonsbølge?

I en langsgående bølge , toppen og bunnen av en tverrgående bølge tilsvarer henholdsvis kompresjon , og sjeldenheten. EN kompresjon er når partiklene i mediet som bølge er på reise er nærmere hverandre enn i sin naturlige tilstand, det vil si når tettheten er størst.

På samme måte, hva er de to hoveddelene av en langsgående bølge? Oppsummering av leksjonen En kompresjon er der partiklene i mediet er nærmest hverandre, og en sjeldenhet er der partiklene er lengst fra hverandre. Amplitude er avstanden fra det avslappede punktet i mediet til midten av en rarfaksjon eller kompresjon. En bølgelengde er avstanden mellom to tilsvarende poeng.

På samme måte, hva er kompresjon i en bølge?

Men i stedet for topper og kummer, langsgående bølger har kompresjoner og sjeldenheter. Komprimering . EN kompresjon er en region i en langsgående bølge der partiklene er nærmest hverandre. Sjeldenhet. En rarfaksjon er en region i en langsgående bølge der partiklene er lengst fra hverandre.

Hvilke typer bølger er kompresjonelle?

Mekanisk langsgående bølger kalles også kompresjonsmessig eller kompresjon bølger , fordi de produserer kompresjon og sjeldenhet når de reiser gjennom et medium, og trykk bølger , fordi de produserer økninger og reduksjoner i trykket.

Anbefalt: