Hvordan skiller metafase I seg fra metafase II?
Hvordan skiller metafase I seg fra metafase II?

Video: Hvordan skiller metafase I seg fra metafase II?

Video: Hvordan skiller metafase I seg fra metafase II?
Video: Comment l'ADN se transforme-t-il en chromosome? 2024, April
Anonim

Hva er de forskjell mellom Metafase 1 og Metafase 2 ? I Metafase Jeg, "kromosomparene" er arrangert på Metafase plate mens, i Metafase II , "kromosomene" er arrangert på metafase tallerken. I Metafase I, spindelfibrene festes til to sentromerer av hvert homologt kromosom.

På samme måte kan du spørre, hva er den største forskjellen mellom metafase 1 og metafase 2 quizlet?

Beskriv det viktigste forskjellen mellom metafase 1 og metafase 2 . I Metafase 1 , parrede homologe kromosomer stiller opp langs ekvator til cellen. Men i mitose og Metafase 2 , er det søsterkromatider som stiller opp langs ekvator i cellen.

I tillegg, hva gjør metafase 2 i meiose? Konsept 11: Meiose II : Metafase II Hver av dattercellene fullfører dannelsen av et spindelapparat. Enkeltkromosomer justeres på metafase plate, omtrent som kromosomer gjøre i mitose . Dette er i motsetning til metafase I, der homologe kromosompar retter seg inn på metafase tallerken.

I tillegg, hva er hovedforskjellen mellom metafase av mitose og metafase 1 av meiose?

I metafase 1 kromosomparene referert til som bivalente er fullstendig kondensert. Dessuten inn metafase 1 av meiose det er ingen sentromerdeling mens i metafase av mitose det gjør det. De innretter seg på metafase tallerken inn mellom stolpene.

Hvordan er metafase 1 og 2 like?

I mellom meiose 1 og 2 , DNA replikeres ikke og startcellene er haploide. I metafase 2 , justerer kromosomene seg ved metafase plate- og søsterkromatider fester seg til spindelfibre fra motsatte poler. I anafase 2 , sentromerene deler seg og kromatidene beveger seg til motsatte poler.

Anbefalt: