Hva er teorien om øybiogeografi i biologi?
Hva er teorien om øybiogeografi i biologi?

Video: Hva er teorien om øybiogeografi i biologi?

Video: Hva er teorien om øybiogeografi i biologi?
Video: Nick Lane: Origins of Life, Evolution, Alien Life 2024, Kan
Anonim

De teori om øybiogeografi sier at en større øy vil ha et større antall arter enn et mindre øy . For formålet med dette teori , en øy er ethvert økosystem som er bemerkelsesverdig forskjellig fra området rundt.

Herav, hvilken rolle spiller Island Biogeography i evolusjon?

Øybiogeografi (også kalt insular biogeografi ) gir noen av de beste bevisene til støtte for naturlig utvalg og teorien om utvikling . Teorien gir en modell for å forklare rikdommen og unikheten til arter, både planter og dyr, som finnes i et isolert område.

På samme måte, hvordan gjelder teorien om øybiogeografi for terrestriske økosystemer? Generelt sett er Øybiogeografiteori forklarer derfor hvorfor, hvis alt annet er likt, fjernt øyer vil ha lavere innvandringsrater enn de nær et fastland, og økosystemer vil inneholde færre arter på avstand øyer , mens du er nær øyer vil ha høye innvandringsrater og støtte mer

På samme måte spør folk, hva er prinsippene for øybiogeografi?

Wilson fra Harvard, utviklet en teori om " øybiogeografi " å forklare slike ujevne fordelinger. De foreslo at antall arter på noen øy reflekterer en balanse mellom hastigheten med hvilken nye arter koloniserer den og hastigheten med hvilken bestander av etablerte arter dør ut.

Hvordan blir øyer kolonisert av nye arter?

Kolonisering og etablering Når øyer dukker opp, gjennomgår de prosessen med økologisk suksesjon som arter koloniserer de øy (se teori om øy biogeografi). Ny art kan ikke immigrere via land, og må i stedet ankomme via luft, vann eller vind.

Anbefalt: