Hva gjør Volvox?
Hva gjør Volvox?

Video: Hva gjør Volvox?

Video: Hva gjør Volvox?
Video: Algen Volvox - Under Mikroskopet 2024, April
Anonim

Volvox er protister som lever i kolonier, eller grupper av organismer som lever sammen. De er både autotrofer og heterotrofer. De bruker øyeflekken til å oppdage lys når de gjennomgår fotosyntese. De har også haler, eller flageller, de bruker for å flytte kolonien.

Med tanke på dette, hva er hensikten med Volvox?

Abonner i dag. Volvox kan finnes i dammer, sølepytter og stillestående ferskvann over hele verden. Som autotrofer bidrar de til produksjon av oksygen og tjener som mat for en rekke vannlevende organismer, spesielt de mikroskopiske virvelløse dyrene kalt hjuldyr. En av de mest vanlige artene, V.

Deretter er spørsmålet, hva er et interessant faktum om Volvox? Volvox er ingenting annet enn en klorofytt eller en grønnalge som eksisterer som en stor sfærisk koloni. Hver lille alge i kolonien har to flageller, pisklignende hår. Flagellene fungerer som haler og hjelper dem med å bevege seg gjennom vannet. Det er interessant å se den snurrende bevegelsen til volvox under vann.

I denne forbindelse, hvordan er Volvox nyttig for mennesker?

Volvox ikke er skadelig for mennesker , (de har ikke giftstoffer som gjør deg syk), men de danner algeoppblomstring som kan skade økosystemet.

Hvordan formerer Volvox seg seksuelt?

Volvox er fakultativt seksuell og kan reprodusere både seksuelt og aseksuelt. En aseksuell koloni inkluderer både somatiske (vegetative) celler, som gjøre ikke reprodusere , og store, ikke-bevegelige gonidier i det indre, som produserer nye kolonier gjennom gjentatt deling.

Anbefalt: