Påvirker tyngdekraften horisontal sirkulær bevegelse?
Påvirker tyngdekraften horisontal sirkulær bevegelse?

Video: Påvirker tyngdekraften horisontal sirkulær bevegelse?

Video: Påvirker tyngdekraften horisontal sirkulær bevegelse?
Video: ASMR Верни СВОЕМУ лицу МОЛОДОСТЬ и КРАСОТУ! НОВОЕ И УЛУЧШЕННОЕ видео от Ажар Изатуллаевой! 2024, April
Anonim

Når jordens krumning spiller inn, vil vinkelen mellom kraften til gravitasjon og bevegelse av objektet endres når objektet beveger seg. De effekt av gravitasjon endrer nå horisontal hastighet. Den eneste gangen hastigheten forblir konstant er spesialtilfellet av a sirkulær bane.

På samme måte kan man spørre seg om tyngdekraften påvirker sirkulær bevegelse?

Tyngdekraften gjør det spille en rolle i vertikal sirkulær bevegelse . Så oppsummerende, tyngdekraften gjør det ikke påvirke sirkulær oscillasjoner med liten amplitude/radius (it gjør men effekt er liten), men er definitivt en stor faktor når amplituden er stor.

Deretter er spørsmålet, hva er horisontal sirkulær bevegelse? Sirkulær bevegelse : Horisontal simulerer bevegelse av en masse på en stiv stang som beveger seg langs en horisontalt -orientert sirkulær sti. Den utforsker også forholdet mellom den indre kraften som virker på et objekt som beveger seg i uniform sirkulær bevegelse og objektets masse, baneradius og hastighet.

For det andre, påvirker tyngdekraften horisontal bevegelse?

Kraften til tyngdekraften gjør det ikke påvirke de horisontal komponent av bevegelse ; et prosjektil holder en konstant horisontal hastighet siden det ikke er noen horisontal krefter som virker på den.

Hva er typene sirkulær bevegelse?

Det er to forskjellige typer sirkulær bevegelse . Uniform Sirkulær bevegelse (UCM) og ikke-uniform Sirkulær bevegelse . I UCM er vinkelhastigheten og akselerasjonen konstant, mens vinkelhastigheten endres. I ikke-uniform Sirkulær bevegelse vinkelhastigheten endres også.

Anbefalt: