Hva kalles DNA-områdene i et kromosom?
Hva kalles DNA-områdene i et kromosom?

Video: Hva kalles DNA-områdene i et kromosom?

Video: Hva kalles DNA-områdene i et kromosom?
Video: DNA 2024, April
Anonim

Svar og forklaring: Kromosomer hver inneholder regioner av DNA kalt gener. Gener inneholder informasjon om hvilke egenskaper vi besitter.

Dessuten, hva er de forskjellige delene av kromosomene?

De deler av en kromosom er Centromere, Kinetochores, Telomeres og et par søsterkromatider. Kromatidene er hver delt inn i en "p"-arm og en "q"-arm. (P-armen er den korteste). Sentromeren er den delen som forbinder de to kromatidene sammen i en X-form.

På samme måte, hva er delene som utgjør det eukaryote DNA-kromosomet? Hver kromosom består enormt lang lineær DNA molekyl assosiert med proteiner som folder og pakker den fine tråden av DNA til en mer kompakt struktur. Nukleosomet består av en DNA dobbel helix bundet til en oktamer av kjernehistoner (2 dimerer av H2A og H2B, og en H3/H4 tetramer).

På samme måte, hva er den mest kondenserte regionen av et kromosom?

Sentromere: The mest fortettet og innsnevret region av et kromosom som spindelfiberen er festet til under mitose.

Hva er DNA og kromosom?

I kjernen til hver celle er DNA molekyl er pakket inn i trådlignende strukturer kalt kromosomer . Hver kromosom er laget av DNA tett kveilet mange ganger rundt proteiner kalt histoner som støtter strukturen. DNA og histonproteiner er pakket inn i strukturer kalt kromosomer.

Anbefalt: