Hvordan beregner du faseendringer?
Hvordan beregner du faseendringer?

Video: Hvordan beregner du faseendringer?

Video: Hvordan beregner du faseendringer?
Video: Fysik: Sådan beregner du nyttevirkning 2024, April
Anonim

Hvis faseendring er mellom fast og flytende ser formelen ut som q= mΔH oppstyr og AH oppstyr kalles fusjonsvarmen. Hvis faseendring er mellom væske og gass ser formelen ut som q=mΔ vap og AH vap kalles fordampningsvarmen.

Så, hva er faseendringene som frigjør energi?

Forklaring: Det er to faseendringer der varmeenergien frigjøres: Kondensasjon : Når gass kondenserer til væske, kalles mengden energi omdannet fra kjemisk til varme fordampningsvarmen eller Δ Hvap. Når gasspartiklene avkjøles, bremses partiklene, og det dannes en væske.

Man kan også spørre, hvilken fase har høyest entalpi? gass

Vet også, hvilken av de følgende faseendringene er en endoterm endring?

Fusjon, fordamping og sublimering er det endotermisk prosesser, mens frysing, kondensering og avsetning er eksoterme prosesser. Endringer of state er eksempler på faseendringer , eller fase overganger. Alle faseendringer er ledsaget av Endringer i energien til et system.

Hvordan definerer du entalpi?

Entalpi er en termodynamisk egenskap ved et system. Det er summen av den indre energien lagt til produktet av trykket og volumet til systemet. Det gjenspeiler kapasiteten til å utføre ikke-mekanisk arbeid og kapasiteten til å frigjøre varme. Entalpi er betegnet som H; spesifikk entalpi betegnet som h.

Anbefalt: