Hva gjør en ionisk forbindelse løselig?
Hva gjør en ionisk forbindelse løselig?

Video: Hva gjør en ionisk forbindelse løselig?

Video: Hva gjør en ionisk forbindelse løselig?
Video: Solubility of Ionic Compounds: Basics and Rules 2024, April
Anonim

Ioniske forbindelser løses opp i vann hvis energien som avgis når den ioner samhandle med vannmolekyler kompenserer for energien som trengs for å bryte ionisk bindinger i faststoffet og energien som kreves for å skille vannmolekylene slik at ioner kan settes inn i løsningen.

Spørsmålet er også hvorfor ioniske forbindelser er løselige i vann?

Mest ioniske forbindelser er løselige i vann . Dette er fordi polar vann molekyler har en sterk tiltrekning for ladede ioner . Den belastede ioner blir løst når de dissosieres til vann.

Videre, hva gjør en forbindelse oppløselig i vann? Positivt tiltrekkes av negativt, og skaper en sammenhengende struktur. Når polar forbindelser eller ioner tilsettes vann , de brytes opp i mindre komponenter, eller løse opp , for å bli en del av løsningen. De vann delladninger tiltrekker seg ulike deler av sammensatt , gjør dem løselig i vann.

På samme måte kan du spørre, hva bestemmer løseligheten til ioniske forbindelser?

Løselighetene til ioniske forbindelser påvirkes av interaksjoner mellom løst stoff og løsemiddel, den vanlige ioneffekten og temperatur. Sterke oppløsningsmiddelattraksjoner øker løselighet av ioniske forbindelser . Ioniske forbindelser er mindre løselig er løsemidler som inneholder et vanlig ion. For eksempel er CaSO4 litt løselig i vann.

Hvilken ionforbindelse er mest løselig i vann?

Bordsalt , eller natriumklorid ( NaCl ), den vanligste ioniske forbindelsen, er løselig i vann (360 g/L).

Anbefalt: