Er vann molekylært ionisk eller atomært?
Er vann molekylært ionisk eller atomært?

Video: Er vann molekylært ionisk eller atomært?

Video: Er vann molekylært ionisk eller atomært?
Video: Ionic vs. Molecular 2024, April
Anonim

Forholdet mellom hvert element er vanligvis uttrykt med kjemisk formel. For eksempel vann ( H2O ) er en forbindelse som består av to hydrogen atomer bundet til et oksygen atom . De atomer i en forbindelse kan holdes sammen av en rekke interaksjoner, alt fra kovalente bindinger til elektrostatiske krefter i ionisk obligasjoner.

Enkelt sagt, er vann ionisk eller molekylært?

Og du vet at denne typen bånd er ionisk . Så pga ionisk bindingens natur er NaCl ionisk . H2O er en molekyl som til enhver tid har en dipolar struktur. Elektronene som tilhører hydrogenatomene tiltrekkes av oksygenatomet og assosieres rundt det i motsetning til å assosieres med hydrogenatomene.

Vet også, er vann et molekylært fast stoff? Molekylær krystallinsk faste stoffer er ganske myke, har dårlige elektriske og termiske ledere og har lave til moderate smeltepunkter. Vanlige eksempler inkluderer is ( H20 ) og tørris (C02).

På samme måte kan du spørre, er vann en ionisk eller kovalent binding?

H2O , mer kjent som vann, er en kovalent sammensatt. Denne typen forbindelse er resultatet av at atomer, vanligvis fra ikke-metalliske elementer, deler elektroner. Vann har en spesiell type kovalent binding kalt en polar kovalent binding.

Hvilken type binding er vann?

I H2O molekyl, to vannmolekyler er bundet av et hydrogen knytte bånd men knytte bånd mellom to H - O obligasjoner i et vannmolekyl er kovalente. De stiplede linjene representerer et hydrogen knytte bånd og de heltrukne linjene representerer en kovalent knytte bånd.

Anbefalt: