Hva gjør ozon i troposfæren?
Hva gjør ozon i troposfæren?

Video: Hva gjør ozon i troposfæren?

Video: Hva gjør ozon i troposfæren?
Video: Tropospheric ozone (english) 2024, April
Anonim

De ozon i dette luftlaget beskytter planter, dyr og oss ved å blokkere de mest skadelige solstrålene. Troposfærisk ozon , (bakkenivå ozon ) er funnet i troposfæren , hvilken er det luftlaget som er nærmest jordoverflaten.

Også spurt, er ozon bra i troposfæren?

Ozon er begge deler god nyheter og dårlige nyheter! Ozon i stratosfæren beskytter oss mot solens skadelige ultrafiolette stråler. Derimot, ozon i troposfæren , nærmere jordoverflaten, er en forurensning og helsefarlig.

For det andre, hvordan skapes ozon i troposfæren? Bakkenivå eller troposfærisk ozon er opprettet ved kjemiske reaksjoner mellom oksider av nitrogen (NOx-gasser) og flyktige organiske forbindelser (VOC). Kombinasjonen av disse kjemikaliene i nærvær av sollys dannes ozon . Ozon i troposfæren regnes som en klimagass, og kan bidra til global oppvarming.

Angående dette, hvilken rolle spiller ozon i troposfæren?

Ozon i Troposfæren . Ozon og andre luftforurensninger er vanlige i urbane områder sent på ettermiddagen. I stratosfæren, ozon molekyler spille en viktig rolle - absorberer ultrafiolett stråling fra solen og skjermer jorden mot farlige stråler. En liten mengde ozon gjør det forekommer naturlig på bakkenivå.

Er troposfærisk ozon skadelig?

Ozon forekommer i to lag av atmosfæren. Laget nærmest jordoverflaten er troposfæren . Her, bakkenivå eller " dårlig " ozon er en luftforurensning altså skadelig å puste og det skader avlinger, trær og annen vegetasjon. Det er en hovedingrediens i urban smog.

Anbefalt: