Hva forårsaker drivhuseffekten forklare i form av strålingsbølgelengder?
Hva forårsaker drivhuseffekten forklare i form av strålingsbølgelengder?

Video: Hva forårsaker drivhuseffekten forklare i form av strålingsbølgelengder?

Video: Hva forårsaker drivhuseffekten forklare i form av strålingsbølgelengder?
Video: What Is the Greenhouse Effect? 2024, Kan
Anonim

Drivhuseffekt . De drivhuseffekt refererer til omstendigheter der den korte bølgelengder av synlig lys fra solen passerer gjennom et gjennomsiktig medium og absorberes, men jo lengre bølgelengder av infrarød re- stråling fra de oppvarmede gjenstandene ikke er i stand til å passere gjennom det mediet.

I forhold til dette, hvilken type stråling forårsaker drivhuseffekten?

DRIVHUSEFFEKT Drivhusgasser i atmosfæren (som vanndamp og karbondioksid) absorberer mesteparten av jordas utsendte langbølge infrarød stråling , som varmer opp den nedre atmosfæren.

På samme måte, hva er drivhuseffektens korte svar? De Kort svar : Den drivhuseffekt er en prosess som skjer når gasser i jordens atmosfære fanger solens varme. Denne prosessen gjør jorden mye varmere enn den ville vært uten en atmosfære. De drivhuseffekt er en av tingene som gjør jorden til et behagelig sted å bo.

Foruten dette, hvordan bidrar langbølgelengdestråling til drivhuseffekten?

Den utgående stråling med lang bølgelengde slippes ut av jorden er delvis til fullstendig absorbert av drivhusgasser vanndamp (H2O), karbondioksid (CO2), metan (CH4), lystgass (N2O), og troposfærisk ozon (O3).

Hva forårsaker svarene på drivhuseffekten?

De drivhuseffekt oppstår når det er sikkert gasser i jordens atmosfære (luften rundt jorden) fanger infrarød stråling. Dette gjør planeten blir varmere, på samme måte som den gjør en drivhus bli varmere.

Anbefalt: