Hva er forskjellen mellom atomer som har forskjellige atomnummer?
Hva er forskjellen mellom atomer som har forskjellige atomnummer?

Video: Hva er forskjellen mellom atomer som har forskjellige atomnummer?

Video: Hva er forskjellen mellom atomer som har forskjellige atomnummer?
Video: Atomic Number & Mass Number | Properties of Matter | Chemistry | FuseSchool 2024, April
Anonim

Grunnleggende egenskaper av atomer gjelder også atomnummer og atomisk masse. De atomnummer er den antall protoner i et atom , og isotoper ha det samme atomnummer men avviker i antall nøytroner.

På samme måte spør folk, hvordan skiller atomer med forskjellige atomnummer seg fra hverandre?

Svar og forklaring: The atomer av annerledes elementer avvike i nummeret av protoner som finnes i kjernen til deres atomer . De kan ha samme antall nøytroner og

I tillegg, hva er forskjellig fra hverandre i antall nøytroner og atommasse? Isotoper av et gitt element inneholder alle de samme antall protoner , så de har de samme atomnummer (for eksempel, atomnummeret av helium er alltid 2). Isotoper av en gitt element inneholder forskjellige antall nøytroner , derfor, annerledes isotoper har forskjellige massetall.

I denne forbindelse, hvorfor anses atomer med forskjellig antall nøytroner fortsatt for å være det samme grunnstoffet?

Fordi isotoper av en element ha forskjellige antall nøytroner , de har også annerledes masse tall . Til tross for disse forskjellene er isotoper kjemisk like fordi de har identiske tall av protoner og elektroner, som er de subatomære partiklene som er ansvarlige for kjemisk oppførsel.

Hva er atomnummeret til et atom?

Ordliste. De atomnummer er lik Nummer av protoner i en atomer cellekjernen. De atomnummer bestemmer hvilken element an atom er. For eksempel, evt atom som inneholder nøyaktig 47 protoner i kjernen er en atom av sølv.

Anbefalt: