Hvilken hårfarge er det dominerende genet?
Hvilken hårfarge er det dominerende genet?

Video: Hvilken hårfarge er det dominerende genet?

Video: Hvilken hårfarge er det dominerende genet?
Video: What Determines Your Hair Color? 2024, Kan
Anonim

I følge en teori kontrollerer minst to genpar menneskelig hårfarge . Én fenotype ( brun / blond ) har en dominant brun allel og en recessiv blond allel. En person med en brun allel vil ha brun hår; en person med nr brun alleler vil være blond.

På samme måte spørs det, hvilken hårfarge er dominerende?

brunt hår

Man kan også spørre, hvilken forelder bestemmer hårfarge? Når Hårfarge Bestemmes Når sædcellene møter egget og utvikler seg til en zygote, får den vanligvis 46 kromosomer. Det er 23 fra både mor og far. Alle babyens genetiske egenskaper - hårfarge , øye farge , sex osv. - er allerede låst på dette tidlige stadiet.

Også spurt, er mørkt hår eller lyst hår dominerende?

Mørkt hår er en dominerende egenskap, i motsetning til lyst hår , som er recessiv. Recessiv betyr at egenskapen bare vil vise seg hvis det ikke er noe dominerende genet der. Hvis din hår er blond deretter din egenskap for hår er recessiv. Du ville ikke ha gener for mørkt hår.

Hvilket hårgen er mest dominerende?

Så en svarthåret forelder som bærer en recessiv genet for blondt hår kan potensielt få et blondt barn hvis genet kommer til uttrykk og blandes med et blondt gen fra den andre forelderen. Når det gjelder rødt hår, som en gang ble vurdert recessiv , det antas nå å være dominerende over blond.

Anbefalt: