Hvor ligger kjernefysisk lamina?
Hvor ligger kjernefysisk lamina?

Video: Hvor ligger kjernefysisk lamina?

Video: Hvor ligger kjernefysisk lamina?
Video: Барахолка Одесса Лето 2023 Драгоценности!! Где Гуляют Одесситы?? 2024, Kan
Anonim

De kjernefysisk lamina er plassert mellom det indre kjernefysisk membran og det perifere kromatinet. Den består hovedsakelig av kjernefysisk laminer og lamina -assosierte proteiner. De kjernefysisk lamina er involvert i kjernefysisk organisering, cellesyklusregulering og differensiering.

På denne måten, hva er kjernefysisk lamina?

De kjernefysisk lamina er et tett (~30 til 100 nm tykt) fibrillært nettverk inne i kjernen til de fleste celler. Den er sammensatt av mellomfilamenter og membranassosierte proteiner. I tillegg til å gi mekanisk støtte kjernefysisk lamina regulerer viktige cellulære hendelser som DNA-replikasjon og celledeling.

Vet også, er kjernefysisk lamina lik ER? De Kjernefysisk lamina og dens funksjoner i Cellekjernen De kjernefysisk konvolutt er en spesialisert underavdeling av ER . Det ytre kjernefysisk membranen er kontinuerlig med perifer grov og glatt ER og ser ut til å være biokjemisk og funksjonelt lignende å bulke ER membraner.

Spørsmålet er også, hvor finnes kjernefysiske laminer?

De kjernefysisk lamina er et nettverk av kjernefysisk mellomfilamenter dannet av A- og B-type laminer , plassert primært nær den indre membranen av kjernefysisk konvolutt, men også funnet ved lave nivåer i nukleoplasmaet (Dittmer & Misteli, 2011).

Har planter kjernefysisk lamina?

De kjernefysisk lamina er et komplekst proteinnett festet til det indre kjernefysisk membran (INM), som også er assosiert med kjernefysisk porekomplekser. Dessuten, selv om planter mangler lamin-gener og genene som koder for de fleste lamin-bindende proteiner, hovedfunksjonene til lamina er oppfylt i planter.

Anbefalt: