Hvorfor stopper en fritt rullende ball til slutt?
Hvorfor stopper en fritt rullende ball til slutt?

Video: Hvorfor stopper en fritt rullende ball til slutt?

Video: Hvorfor stopper en fritt rullende ball til slutt?
Video: Бармалей_Рассказ_Слушать 2024, April
Anonim

Når du rull en ball på bakken skyver elektronene i atomene på overflaten av bakken mot elektronene i atomene på overflaten av ball at er berøre bakken. EN rullende ball stopper fordi overflaten den ruller på motstår dens bevegelse. EN rullende ballstopper på grunn av friksjon.

Tilsvarende kan en ball rulle for alltid?

Så ball bør rull på for alltid . De ball bare stopper rullende fordi en ytre kraft (friksjon) forårsaker ball å stoppe.

Foruten ovenfor, hvorfor stopper et objekt som beveger seg på en jevn overflate av seg selv? De gjenstand ikke stoppe av seg selv ; den stopper på grunn av friksjon mellom seg selv og flate . Hvis du sa "friksjonsfri", det ville bremse på grunn av luftmotstand, men det ville aldri faktisk Stoppe , fordi luftmotstandskraften avtar når hastigheten avtar.

Hvis du tar dette i betraktning, hvorfor slutter objekter til slutt å bevege seg?

Newtons første lov av bevegelse sier at "An gjenstand i hvile forblir i ro og en gjenstand i bevegelse blir inne bevegelse med samme hastighet og i samme retning med mindre den påvirkes av en ubalansert kraft." Flytte objekter , så man trodde, ville slutte å bevege seg ; en styrke var nødvendig for å holde en objekt som beveger seg.

Hva får en ball til å rulle?

De ball ruller fordi: friksjonen tilstede mellom overflaten skyver atomene/partiklene i kontakt med overflaten eller bakken bakover, derfor med massesenteret som beveger seg i retning, ballens bunnflaten (dvs. overflaten som er i kontakt) beveger seg i motsatt retning eller bakover, noe som forårsaker ball å rulle.

Anbefalt: