Hva er vannmolekyler?
Hva er vannmolekyler?

Video: Hva er vannmolekyler?

Video: Hva er vannmolekyler?
Video: Klistrete vannmolekyler 2024, Kan
Anonim

De vannmolekyl er veldig enkelt. EN molekyl er et stykke materie som inneholder to eller flere atomer. Det kalles H2O fordi det har to atomer av hydrogen (H) og ett atom av oksygen (O). Det er millioner av disse molekyler i en dråpe vann . Formen vann tar avhenger av bevegelsen til vannmolekyler.

Hva er definisjonen av et vannmolekyl?

De vannmolekyl er veldig enkelt. EN molekyl er et stykke materie som inneholder to eller flere atomer. Det kalles H2O fordi det har to atomer av hydrogen (H) og ett atom av oksygen (O). Det er millioner av disse molekyler i en dråpe vann.

Videre, hvordan fungerer vannmolekyler? Vann . Vannmolekyler er naturlig tiltrukket og holder seg til hverandre på grunn av denne polariteten, og danner en hydrogenbinding. Denne hydrogenbindingen er årsaken bak mange av vann spesielle egenskaper, som det faktum at den er tettere i flytende tilstand enn i fast tilstand (is flyter på vann ).

Bare så, hvilke molekyler utgjør vann?

Et vannmolekyl består av tre atomer; an oksygen atom og to hydrogen atomer, som bindes sammen som små magneter. Atomene består av materie som har en kjerne i sentrum.

Er vann et molekyl?

Forbindelser inneholder to eller flere forskjellige elementer. Vann er en molekyl fordi den inneholder molekylær obligasjoner. Vann er også en forbindelse fordi den er laget av mer enn én type grunnstoff (oksygen og hydrogen). Denne typen molekyl kalles en diatomisk molekyl , a molekyl laget av to atomer av samme type.

Anbefalt: