Hvordan beregner du innsats i fysikk?
Hvordan beregner du innsats i fysikk?

Video: Hvordan beregner du innsats i fysikk?

Video: Hvordan beregner du innsats i fysikk?
Video: How to calculate the effort applied in simple machine? Simple formula by the principle of lever. 2024, Kan
Anonim

I en klasse én leverer kraften til innsats (Fe) multiplisert med avstanden til innsats fra omdreiningspunktet (de) er lik kraften til motstanden (Fr) multiplisert med avstanden til motstanden fra omdreiningspunktet (dr). De innsats og motstanden er på motsatte sider av støttepunktet.

Med tanke på dette, hva er en innsats i fysikk?

De innsats er arbeidet du gjør. Det er mengden kraft du bruker ganger avstanden du bruker den over. Motstanden er arbeidet som gjøres på objektet du prøver å flytte.

På samme måte, hva er formelen for arbeid? Arbeidet beregnes ved å multiplisere makt ved mengden bevegelse av et objekt (W = F * d). EN makt på 10 newton, som flytter et objekt 3 meter, utfører 30 n-m arbeid. En newtonmeter er det samme som en joule, så enhetene for arbeid er de samme som for energi – joule.

Så, hvordan beregner du innsatsen som trengs for å løfte en last?

Se på retningen til støttekrefter som er elative til laste før summering Page 38 Remskive • Til regne ut de innsats som kreves for å løfte de laste vi deler opp laste med antall tau (ikke tell tauet som går til innsats ).

Hva er formelen for en spak?

I en klasse en spak makt av innsatsen (Fe) multiplisert med avstanden til innsatsen fra støttepunktet (de) er lik makt av motstanden (Fr) multiplisert med avstanden til motstanden fra omdreiningspunktet (dr). Anstrengelsen og motstanden er på hver sin side av omdreiningspunktet.

Anbefalt: