Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjør du et testkryss?
Hvordan gjør du et testkryss?

Video: Hvordan gjør du et testkryss?

Video: Hvordan gjør du et testkryss?
Video: Matrigma-test 2023 – Öva med exempel, förklaringar och tips 2024, Kan
Anonim

Testkryss involvere å avle frem det aktuelle individet med et annet individ som uttrykker en recessiv versjon av samme egenskap. Å analysere proporsjonene av dominant og recessivt avkom avgjør om personen det gjelder er homozygot dominant eller heterozygot.

På samme måte spørs det, hva er testkryss med eksempel?

I en testcross , blir individet med den ukjente genotypen krysset med et homozygot recessivt individ (figur nedenfor). Vurder følgende eksempel : Anta at du har en lilla og hvit blomst og lilla farge (P) er dominerende for hvit (p). EN testcross vil bestemme organismens genotype.

Deretter er spørsmålet, hva er forholdet mellom testkryss? Dette 1:1:1:1 fenotypisk forhold er det klassiske mendelske forholdet for et testkryss der allelene til de to genene er uavhengig av hverandre til gameter (BbEe × bbee).

Folk spør også, hva menes med testkryss?

Definisjon av testcross .: en genetisk kryss mellom et homozygot recessivt individ og en tilsvarende mistenkt heterozygot for å bestemme genotypen til sistnevnte.

Hvordan krysser man genotyper?

Det er viktig at du følger de nødvendige trinnene

  1. Først må du etablere ditt foreldrekryss, eller P1.
  2. Deretter må du lage en 16 kvadrat Punnett Square for dine 2 egenskaper du vil krysse.
  3. Det neste trinnet er å bestemme genotypene til de to foreldrene og tildele dem bokstaver for å representere allelene.

Anbefalt: