Hva er fisjonsreaksjon?
Hva er fisjonsreaksjon?

Video: Hva er fisjonsreaksjon?

Video: Hva er fisjonsreaksjon?
Video: Hva er best av iskrem og trening? 2024, Kan
Anonim

Kjernefysisk fisjon er et atomkraftverk reaksjon der kjernen til et atom deler seg i mindre deler (lettere kjerner). De fisjon prosessen produserer ofte frie nøytroner og fotoner (i form av gammastråler), og frigjør en stor mengde energi.

Angående dette, hva er en kjernefysisk reaksjon?

Atomfisjon er prosessen der en stor kjerne deler seg i to mindre kjerner med frigjøring av energi. Med andre ord, fisjon prosessen der en kjerne deles i to eller flere fragmenter, og nøytroner og energi frigjøres.

Dessuten, hva er fisjon og eksempel? Fisjon er spaltning av en atomkjerne i to eller flere lettere kjerner ledsaget av energifrigjøring. Energien som frigjøres av kjernekraft fisjon er betydelig. Til eksempel , den fisjon av ett kilo uran frigjør like mye energi som å brenne rundt fire milliarder kilo kull.

Ved siden av dette, hva skjer i en fisjonsreaksjon?

Kjernefysisk fisjon : I kjernefysisk fisjon , et ustabilt atom deler seg i to eller flere mindre biter som er mer stabile, og frigjør energi i prosessen. De fisjon prosessen frigjør også ekstra nøytroner, som deretter kan splitte flere atomer, noe som resulterer i en kjede reaksjon som frigjør mye energi.

Hva forårsaker kjernefysisk fisjon?

Atomfisjon enten skjer naturlig eller kan være forårsaket skje ved å bombardere en spaltbar isotop med nøytroner. Atomfisjon skjer når et atom deler seg i to atomer og frigjør energi.

Anbefalt: