Hva er kvadratisk funksjon og eksempler?
Hva er kvadratisk funksjon og eksempler?

Video: Hva er kvadratisk funksjon og eksempler?

Video: Hva er kvadratisk funksjon og eksempler?
Video: ʕ•ᴥ•ʔ Quadratic Functions - Explained, Simplified and Made Easy 2024, Kan
Anonim

Noen vanlige eksempler av kvadratisk funksjon

Legg merke til at grafen til kvadratisk funksjon er en parabel . Dette betyr at det er en kurve med en enkelt bump. Grafen er symmetrisk om en linje som kalles symmetriaksen. Punktet der symmetriaksen skjærer parabel er kjent som toppunktet.

På samme måte spørs det hva som er en kvadratisk funksjon?

EN kvadratisk funksjon er en av formen f(x) =ax2 + bx + c, hvor a, b og c er tall med en note lik null. Grafen til a kvadratisk funksjon er en kurve som kalles en parabel. Parabler kan åpne oppover eller nedover og variere i "bredde" eller "bratthet", men de har alle den samme grunnleggende "U"-formen.

Vet også, hvordan brukes kvadrater i det virkelige liv? Kvadratisk ligninger er faktisk brukt hver dag liv , som når du beregner arealer, bestemmer et produkts fortjeneste eller formulerer hastigheten til et objekt. Kvadratisk ligninger refererer til ligninger med minst en kvadratisk variabel, der den mest standardformen er ax² + bx +c = 0.

Følgelig, hvordan skriver du en kvadratisk funksjon?

F(x) = ax^2 + bx + c, hvor a, b og c er konstanter. For å skrive kvadratisk funksjon når du får tre poeng, følg disse trinnene: 1. Plugg inn x- og y-verdiene i den generelle formen til kvadratisk funksjon og forenkle.

HVA ER A i den andregradsformelen?

De Kvadratisk formel bruker "a", "b" og "c" fra "ax2 + bx + c", der "a", "b" og "c" er bare tall; de er de "numeriske koeffisientene" til kvadratisk ligning de har gitt deg å løse.

Anbefalt: