Innholdsfortegnelse:

Hva skjer under duplisering av kromosomal mutasjon?
Hva skjer under duplisering av kromosomal mutasjon?

Video: Hva skjer under duplisering av kromosomal mutasjon?

Video: Hva skjer under duplisering av kromosomal mutasjon?
Video: Chromosomal Deletion, Inversion, Duplication and Translocation 2024, April
Anonim

Duplisering er en type mutasjon som involverer produksjon av en eller flere kopier av et gen eller en region av en kromosom . Gene og kromosomduplikasjoner forekommer i alle organismer, selv om de er spesielt fremtredende blant planter. Gene duplisering er en viktig mekanisme som evolusjon inntreffer.

Følgelig, hva er duplisering i kromosomal mutasjon?

Medisinsk definisjon av Kromosom duplisering Kromosom duplisering : Del av en kromosom i to eksemplarer. En spesiell type mutasjon involverer produksjon av en eller flere kopier av et hvilket som helst stykke DNA, inkludert noen ganger et gen eller til og med et helt kromosom . EN duplisering er det motsatte av en sletting.

På samme måte, hvordan oppstår kromosommutasjon? Mutasjoner kan skje før, under og etter mitose og meiose. Mutasjoner skyldes også genomorganiseringer og andre store endringer i DNA-sekvensen til en kromosom . En translokasjon er bevegelse av et DNA-segment fra ett sted til et annet i en kromosom eller mellom kromosomer.

Vet også, hva er et eksempel på dupliseringsmutasjon?

Begrepet " duplisering " betyr ganske enkelt at en del av et kromosom er duplisert , eller finnes i 2 eksemplarer. En eksempel av en sjelden genetisk lidelse av duplisering kalles Pallister Killian syndrom, hvor en del av #12 kromosomet er duplisert.

Hva er de 4 typene mutasjoner?

Det er tre typer DNA-mutasjoner: basesubstitusjoner, delesjoner og innsettinger

  • Baserstatninger. Enkeltbasesubstitusjoner kalles punktmutasjoner, husker punktmutasjonen Glu --- Val som forårsaker sigdcellesykdom.
  • Slettinger.
  • Innsettinger.

Anbefalt: