Hvordan får du tak i argongass?
Hvordan får du tak i argongass?

Video: Hvordan får du tak i argongass?

Video: Hvordan får du tak i argongass?
Video: Различные причины попадания посторонних веществ при сварке труб TIG 2024, Kan
Anonim

Argon produseres industrielt ved fraksjonert destillasjon av flytende luft i en kryogen luftseparasjonsenhet; en prosess som skiller flytende nitrogen, som koker ved 77,3 K, fra argon , som koker ved 87,3 K, og flytende oksygen, som koker ved 90,2 K. Ca 700 000 tonn av argon produseres over hele verden hvert år.

Vet også, kan noen kjøpe argongass?

Problemet er at du kan kjøpe an argon tank, men hvis det eneste stedet du kan gå for å få gass krever en leiekontrakt, vil de ikke engang godta sylinderen din. Som et resultat har du kanskje ikke noe annet valg enn å gjøre det gjøre den årlige leiekontrakten.

For det andre, kan argongass drepe deg? Argon er en inert gass , så det er ikke skadelig i seg selv. Imidlertid er det en kvelende, som betyr det vil , i tilstrekkelig konsentrasjon, fortrenge oksygenet i luften, som kommer til å drepe deg . Alle du må gjøre er å sikre at det kan ikke konsentrere seg.

På denne måten, hva er argongass?

Argongass er et kjemisk grunnstoff med Symbol Ar, og en av de edle gasser . Argon er også den 3. mest abudant gass på jorden. Argon brukes mest som en inert skjerming gass . Argon er fargeløs, luktfri, ikke-brennbar og ikke-giftig.

Hva er noen vanlige bruksområder for argon?

Argon er spesielt viktig for metallindustrien, og brukes som inert gass skjold ved buesveising og skjæring. Andre bruksområder inkluderer ikke-reaktivt teppe ved fremstilling av titan og andre reaktive elementer og som en beskyttende atmosfære for dyrking av silisium- og germaniumkrystaller.

Anbefalt: