Hvor mange nøytroner er det i hydrogen?
Hvor mange nøytroner er det i hydrogen?

Video: Hvor mange nøytroner er det i hydrogen?

Video: Hvor mange nøytroner er det i hydrogen?
Video: How to find the Number of Protons, Electrons, Neutrons for Hydrogen (H) 2024, Kan
Anonim

Hydrogen har ingen nøytron , deuterium har en, og tritium har to nøytroner . Isotopene til hydrogen har henholdsvis massetall på en, to og tre. Deres kjernefysiske symboler er derfor 1H, 2Hånd 3H. Atomene til disse isotopene har ett elektron for å balansere ladningen til det ene protonet.

Dessuten, hvor mange nøytroner er det i et hydrogenatom?

Mest hydrogenatomer har ingen nøytron . Imidlertid sjeldne isotoper av hydrogen , kalt deuterium og tritium, har en og to nøytroner hver, henholdsvis.

Har hydrogen også et nøytron? Alle elementer ha atomer med nøytroner bortsett fra en. En normal hydrogen (H) atom gjør ikke ha noen nøytroner i sin lille kjerne. Det lille atomet (det minste av alle) har bare ett elektron og ett proton. Deuterium er en hydrogen atom med en ekstra nøytron og tritium har to ekstra.

På samme måte kan man spørre seg, hvor mange protoner nøytroner og elektroner er det i hydrogen?

1

Hvor mange nøytroner er det i hydrogen 2?

Imidlertid er antallet nøytroner kan variere avhengig av isotopen. En isotop av hydrogen er en bestemt type hydrogen . For eksempel kan du ha hydrogen -1, som har 0 nøytroner . Hydrogen - 2 ville ha 1 nøytron , hydrogen -3 ville ha 2 nøytroner og så videre.

Anbefalt: