Hva skjer med plantene om vinteren?
Hva skjer med plantene om vinteren?

Video: Hva skjer med plantene om vinteren?

Video: Hva skjer med plantene om vinteren?
Video: Gule blader? @arcticgardener forteller deg hva du skal gjøre 2024, Kan
Anonim

I vinter , planter hvile og leve av lagret mat til våren. Som planter vokser, de kaster eldre blader og vokser nye. Evergreens kan fortsette å fotosyntese i løpet av vinter så lenge de får nok vann, men reaksjonene skjer langsommere ved kaldere temperaturer.

Deretter kan man også spørre, dør planter om vinteren?

Når vinter kommer, kan de treaktige delene av trær og busker overleve kald . De over bakken deler av urteaktig planter (blader, stilker) vil dø av, men underjordiske deler (røtter, løker) vil forbli i live. I vinter , planter hvile og leve av lagret mat til våren.

Deretter er spørsmålet, hva skjer med planter i kaldt vær? På denne måten kan det også vær forhold forårsaker skade på anlegg vitalitet. Kald fryser cellene i en anlegg , forårsaker skade og avbryter veiene for næringsstoffer og vann til å strømme. Uttørking, solsår, saltskader, kraftig snøbrudd og en rekke andre skader er også hvordan planter er berørt av kald.

Så hvordan overlever plantene om vinteren?

Uten sollys grønn planter kan ikke fotosyntetisere og lage maten. De kalde temperaturene på vinter bremse dem og stopper deres vekst. Minusgrader stopper vann fra å sirkulere i planter 'saft. Som dyr, noen planter overlever gjennom vinter i hvilestadier.

Hva skjer med trær om vinteren?

Trær gå gjennom en prosess som ligner på dvale, kalt dvale, og det er det som holder dem i live under vinter . Dvale er som dvale ved at alt i planten bremser ned - metabolisme, energiforbruk, vekst og mer. Den første delen av hvilen er når trær mister bladene sine.

Anbefalt: