Hvorfor kalles det uorganisk fosfat?
Hvorfor kalles det uorganisk fosfat?

Video: Hvorfor kalles det uorganisk fosfat?

Video: Hvorfor kalles det uorganisk fosfat?
Video: Не купайтесь в контрастном душе. Измените качество крови, и тромбы сами рассосутся. 2024, Kan
Anonim

midler " uorganisk fosfat ", som er et begrep som brukes i biologi for å beskrive en fosfat ion som er fritt i løsning. Dette er i motsetning til et organofosfat, som er en fosfat ionester bundet til et biologisk molekyl, slik som ATP eller DNA (der vanligvis studenter først møter det).

Så, hva betyr uorganisk fosfat?

An uorganisk fosfat (PO43-) er et salt av fosforsyre med metallioner. Uorganiske fosfater forekommer naturlig i mange former og er vanligvis kombinert med andre grunnstoffer (f.eks. metaller som natrium, kalium, kalsium og aluminium).

hva er forskjellen mellom organisk og uorganisk fosfat? Fosfat forbindelser er i to typer som organiske fosfater og uorganiske fosfater i henhold til den kjemiske strukturen. De forskjellen mellom organisk og uorganisk fosfat er det organiske fosfater er fosfater av estere mens uorganiske fosfater er salter av fosforsyre.

Med tanke på dette, hva er viktigheten av uorganisk fosfat?

Uorganisk fosfat . Uorganisk fosfat er en hovedkomponent av hydroksyapatitt i bein, og spiller dermed en viktig rolle i den strukturelle støtten til kroppen og gi fosfat for ekstracellulære og intracellulære bassenger.

Hvorfor kalles det pyrofosfat?

Pyrofosfater fremstilles ved oppvarming av fosfater, derav navnet pyro-fosfat (fra gammelgresk: π?ρ, πυρός, romanisert: pyr, pyros, lit. 'ild'). Mer presist genereres de ved oppvarming av fosforsyrer i den grad det oppstår en kondensasjonsreaksjon. Pyrofosfater er vanligvis hvite eller fargeløse.

Anbefalt: