Hvordan er indirekte målinger nyttige?
Hvordan er indirekte målinger nyttige?

Video: Hvordan er indirekte målinger nyttige?

Video: Hvordan er indirekte målinger nyttige?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, Kan
Anonim

Indirekte måling . En anvendelse av lignende trekanter er å måle lengder indirekte . Du kan bruke denne metoden til måle bredden på en elv eller canyon eller høyden på en høy gjenstand. Tanken er at du modellerer en situasjon med lignende trekanter og deretter bruker proporsjoner for å finne det som mangler måling indirekte.

På samme måte kan du spørre hvordan indirekte måling brukes i hverdagen?

Indirekte måling er en metode for å bruke proporsjoner for å finne en ukjent lengde eller avstand i lignende figurer. To vanlige måter å oppnå indirekte måling involvere (1) å bruke et speil på bakken og (2) å bruke skyggelengder og finne en gjenstands høyde.

Man kan også spørre, hvilken er mer nøyaktig direkte eller indirekte måling? Det er en indirekte måling som er kjent for å gi korrekt resultater hvis strølasttapene (SLL) er nøyaktig bestemt. Imidlertid indirekte metoden er komplisert; det krever dyktig operatør og er tidkrevende. På den annen side direkte Metoden er relativt enkel og tar kortere tid.

Også for å vite, hva er et eksempel på indirekte måling?

'Direkte mål ' refererer til måling akkurat det du ser etter måle , samtidig som ' indirekte måling ' betyr at du er måling noe av måling noe annet. Til eksempel av direkte mål er vekt, avstand og så videre.

Hva er forskjellen mellom indirekte og direkte måling?

Og her er svaret' Direkte måling ' refererer til måling akkurat det du ser etter måle , samtidig som ' indirekte måling ' betyr at du er måling noe av måling noe annet.

Anbefalt: