Hvordan passerer oksygen gjennom cellemembranen?
Hvordan passerer oksygen gjennom cellemembranen?

Video: Hvordan passerer oksygen gjennom cellemembranen?

Video: Hvordan passerer oksygen gjennom cellemembranen?
Video: Cell Transport: What Can Pass Through The Membrane? 2024, Kan
Anonim

Strukturen til lipid-dobbeltlaget tillater små, uladede stoffer som f.eks oksygen og karbondioksid, og hydrofobe molekyler som lipider, til gå igjennom de cellemembran , ned sin konsentrasjonsgradient, ved enkel diffusjon.

Med tanke på dette, hvordan diffunderer oksygen over cellemembranen?

Molekyler som krysser fritt cellemembraner gjør det så gjennom prosessen med enkel spredning . Når den ferske oksygen molekyler i lungene dine kommer i kontakt med det røde blodet ditt celler , de diffuse hurtig på tvers ditt røde blod cellemembraner inn i det celler , eller ned konsentrasjonsgradienten.

På samme måte, hvor mange cellemembraner passerer oksygen gjennom? Du har alt celler riktig, men ditt eneste problem var dette: oksygen diffunderer gjennom de cellemembran inn i celle , beveger seg gjennom de cytoplasma , og diffunderer gjennom de membran igjen forlater celle . Så for hver celle , du må telle 2 membraner.

Også for å vite, kan oksygen diffundere gjennom en cellemembran?

Kun små, ikke-polare molekyler, som f.eks oksygen og karbondioksid, kan diffundere Enkelt på tvers de membran.

Hvordan passerer glukose gjennom cellemembranen?

Glukose har en tendens til å bevege seg fra et område med høy konsentrasjon til et område med lav konsentrasjon, en prosess som kalles diffusjon. Fordi det glukose transportøren jobber med konsentrasjonsgradienten, dens prosess med å bevege seg glukose over cellemembran kalles tilrettelagt diffusjon.

Anbefalt: