Hvorfor er diatomiske molekyler viktige?
Hvorfor er diatomiske molekyler viktige?

Video: Hvorfor er diatomiske molekyler viktige?

Video: Hvorfor er diatomiske molekyler viktige?
Video: Elektronprikmodellen 2024, Kan
Anonim

Diatomiske elementer spilte en viktig rolle i belysningen av begrepene element, atom og molekyl på 1800-tallet, fordi noen av de vanligste elementer , slik som hydrogen, oksygen og nitrogen, forekommer som diatomiske molekyler.

På samme måte kan du spørre, hvorfor er det diatomiske molekyler?

Diatomisk elementer er spesielle ettersom atomene som danner det ikke liker å være alene. Det vil si at du aldri finner et nitrogen- eller fluoratom, for eksempel når du henger alene. Snarere vil disse atomene alltid være sammenkoblet fordi de trenger å samle ressurser for å ha nok elektroner.

Deretter er spørsmålet, er diatomiske molekyler forbindelser? Alle forbindelser er molekyler , men ikke alt molekyler er forbindelser (hvis de tilfeldigvis har atomer av samme grunnstoff). Diatomiske molekyler er molekyler består av bare to atomer av enten samme eller forskjellige grunnstoffer. Imidlertid ikke alle diatomisk molekyl omfatter et kjemikalie sammensatt.

Ved siden av dette, hvorfor eksisterer oksygen som et diatomisk molekyl?

Oksygen som regel eksisterer som et diatomisk molekyl i atmosfæren når det er ikke kombinert med noe annet element. Den danner molekyl O2 fordi i den konfigurasjonen har den sitt laveste energinivå når den ikke er kombinert. Alle stoffer har en tendens til å gå til lavest mulig energinivå. Oksygen har 6 valenselektroner.

Hvorfor er det bare 7 diatomiske molekyler?

Noen kilder vil si der er fem diatomiske elementer , i stedet for syv. Dette er fordi kun fem elementer form stabil diatomiske molekyler ved standard temperatur og trykk: de gasser hydrogen, nitrogen, oksygen, fluor og klor.

Anbefalt: