Hva var de 3 manglende grunnstoffene i det periodiske systemet?
Hva var de 3 manglende grunnstoffene i det periodiske systemet?

Video: Hva var de 3 manglende grunnstoffene i det periodiske systemet?

Video: Hva var de 3 manglende grunnstoffene i det periodiske systemet?
Video: Will We Ever Finish the Periodic Table? 2024, Mars
Anonim

Det ble senere identifisert som gallium. Gallium, germanium og scandium var alt ukjent i 1871, men Mendeleev forlot mellomrom for hver og spådde deres atommasser og andre kjemiske egenskaper. I løpet av 15 år har savnet ” elementer var oppdaget, i samsvar med de grunnleggende egenskapene Mendeleev hadde registrert.

Også spurt, mangler det noen elementer i det periodiske systemet?

An element er per definisjon identifisert med antall protoner i kjernen, det såkalte atomnummeret. Noen atom med 6 protoner er karbon, det kan ikke være noe annet. Så der Kan ikke være eventuelle manglende elementer ut til 103, som alle disse elementer har blitt bekreftet oppdaget av aksepterte vitenskapelige metoder.

Deretter er spørsmålet, hvordan visste Mendeleev at det var uoppdagede elementer? Mendeleev etterlot hull i tabellen hans for å plassere elementer ikke kjent på den tiden. Ved å se på de kjemiske egenskapene og fysiske egenskapene til elementer ved siden av et gap kunne han også forutsi egenskapene til disse uoppdagede elementer . De element germanium ble oppdaget senere.

Følgelig, hvordan ble elementene i det periodiske systemet oppdaget?

I 1869 startet den russiske kjemikeren Dimitri Mendeleev utviklingen av periodiske tabell , arrangere kjemikalie elementer etter atommasse. Han spådde oppdagelse av andre elementer , og la mellomrom åpne i hans periodiske tabell for dem. Thomson først oppdaget elektroner; små negativt ladede partikler i et atom.

Hvordan det periodiske systemet forandret verden?

Den første periodiske tabell i "rader og kolonner"-formen vi ser i dag ble oppfunnet av Dmitri Mendeleev i 1869. Den inkluderte egenskapene til alle de kjente elementene fra den tiden. De periodiske tabell har for lengst fylt Mendeleevs hull og har lagt til nye elementer. Det har til og med endret vekten av andre elementer.

Anbefalt: