Er blod en polygen egenskap?
Er blod en polygen egenskap?

Video: Er blod en polygen egenskap?

Video: Er blod en polygen egenskap?
Video: Эта находка может стать самой значимой и долгожданной в 21 веке 2024, Kan
Anonim

Et eksempel på en human multippel allel trekk er ABO blod type, som det er tre vanlige alleler for: IEN, JEGB, og jeg. Eksempler på mennesker polygene egenskaper inkludere hudfarge og voksen høyde. Mange egenskaper påvirkes av miljøet, så vel som av gener. Dette gjelder kanskje spesielt for polygene egenskaper.

Ganske enkelt, hva er 3 eksempler på polygene egenskaper?

Polygene egenskaper har en klokkeformet fordeling i en populasjon med de fleste individer som arver ulike kombinasjoner av alleler og faller innenfor midten av kurven for en bestemt trekk . Eksempler på polygene egenskaper inkluderer hudfarge, øyenfarge, hårfarge, kroppsform, høyde og vekt.

På samme måte, hva er eksempler på polygen arv? Eksempler på polygen arv i naturen finnes mange steder: i menneskelig høyde, hudfarge og hårfarge; i dyrestørrelse, lang levetid eller sykdomsresistens; og i planter med kornfarge, lengde på mais eller blomsterstørrelse. Alle disse egenskapene er påvirket av flere gener og anses som polygene.

Foruten dette, hvilke egenskaper er polygene hos mennesker?

Polygen arv oppstår når en egenskap kontrolleres av to eller flere gener . Ofte gener er store i mengde, men små i effekt. Eksempler på human polygen arv er høyde , hudfarge , øyenfarge og vekt. Polygener finnes også i andre organismer.

Er hårfarge en polygen egenskap?

Menneskelig hud, hår , og øye farge er også polygene egenskaper fordi de er påvirket av mer enn ett allel på forskjellige loci.

Anbefalt: