Hva er de to hovedbetingelsene for likevekt?
Hva er de to hovedbetingelsene for likevekt?

Video: Hva er de to hovedbetingelsene for likevekt?

Video: Hva er de to hovedbetingelsene for likevekt?
Video: Michael Jackson - Earth Song (Official Video) 2024, Kan
Anonim

Viktige punkter

Det er to forhold som må oppfylles for at et objekt skal være i likevekt . Den første tilstand er at nettokraften på objektet må være null for at objektet skal være i likevekt . Hvis netto kraft er null, så er netto kraft langs en hvilken som helst retning null.

Spørsmålet er også, hva er de to betingelsene for likevekt?

statisk likevekt : Tilstanden der et system er stabilt og i ro. For å oppnå fullstendig statisk likevekt , må et system ha både rotasjon likevekt (ha et netto dreiemoment på null) og translasjonell likevekt (ha en netto kraft på null). oversettende likevekt : En tilstand der netto kraft er lik null.

Man kan også spørre, hva er betingelsene for rotasjonslikevekt? På samme måte som oversettende likevekt , et objekt er inne rotasjonslikevekt når summen av alle de eksterne dreiemomentene som virker på den er lik null. I rotasjonslikevekt , vil et objekt enten ikke bevege seg eller bevege seg med en konstant vinkelhastighet. Dette må bety at objektet opplever null vinkelakselerasjon.

Videre, hva er likevekt og dens betingelser?

Forhold av Likevekt Dette betyr at nettoresultatet av alle de ytre kreftene og momentene som virker på dette objektet er null. I følge Newtons første lov, under likevektstilstand , vil et objekt som er i ro holde seg i ro eller et objekt som er i bevegelse vil ikke endre seg det er hastighet.

Hva er typene likevekt?

Det er tre typer likevekt : stabil, ustabil og nøytral. Figurer gjennom denne modulen illustrerer ulike eksempler.

Anbefalt: