Reagerer kobber med svovelsyre?
Reagerer kobber med svovelsyre?

Video: Reagerer kobber med svovelsyre?

Video: Reagerer kobber med svovelsyre?
Video: Bakepulver på konsentrert svovelsyre 2024, April
Anonim

Kobber gjør det ikke reagere med fortynnet svovelsyre ettersom reduksjonspotensialet er høyere enn for hydrogen. Kobber gjør det ikke fortrenge hydrogen fra ikke-oksiderende syrer som HCl eller fortynnet H2SO4 . Så når kobber varmes opp med kons. H2SO4 , en redoks reaksjon oppstår og syre reduseres til svoveldioksid.

På denne måten, hvorfor reagerer ikke kobber med svovelsyre?

Svar: Kobber reagerer ikke med fortynnet svovelsyre . Så, ingen reaksjon finner sted ved fortynning svovelsyre helles på en kobber tallerken. Men når du er konsentrert svovelsyre helles over kobber plate, brusing observeres. Dette skjer på grunn av dannelse av hydrogengass.

For det andre, reagerer kobber med noen syre? Kobber gjør det ikke reagere med ikke-oksiderende syrer som saltsyre syre eller fortynnet svovelsyre syre . Siden dens elektrode (reduksjon) potensialet er høyere enn for hydrogen, rent kobber kan ikke fortrenge hydrogen fra slikt syrer . Men kobber Enkelt reagerer med oksidering syrer som salpetersyre syre og varm, konsentrert svovelsyre syre.

Også reagerer kobberhydroksid med svovelsyre?

I nøytralisering reaksjon kobberhydroksid en base reagerer med svovelsyre å danne kobber sulfat. Det er et normalt salt tilstede i hydrert og vannfri form.

Reagerer CuSO4 med h2so4?

Konsentrert svovelsyre er et spesielt sterkt dehydrerende middel og i kontakt med CuSO4 . 5H2O dehydrerer de blå krystallene og etterlater vannfritt, men hvitt, kobber(II)sulfat.

Anbefalt: