Hva skjedde med bygningen når væsken ble synlig?
Hva skjedde med bygningen når væsken ble synlig?

Video: Hva skjedde med bygningen når væsken ble synlig?

Video: Hva skjedde med bygningen når væsken ble synlig?
Video: En dagbok som inneholder forferdelige hemmeligheter. Overgang. Gerald Durrell. Mystiker. Skrekk 2024, Kan
Anonim

En gang flytende har oppstått, er ikke jorda lenger i stand til å støtte fundamentene til strukturer som f.eks bygninger og broer. Seismiske bølger med høy energi som passerer gjennom mettet, siltig eller sandholdig jord kan øke porevannstrykket og la luften i sedimentet unnslippe.

Angående dette, hva skjer med bygninger under flyting?

Likvefaksjon tar plass når løst pakkede, vannloggede sedimenter på eller nær bakkeoverflaten mister sin styrke i respons på sterk bakken risting. Likvefaksjon oppstår under bygninger og andre konstruksjoner kan forårsake store skader under jordskjelv.

Man kan også spørre, hva er flytendegjøring under et jordskjelv? Jordskjelv flytende . Jordskjelv flytende , ofte referert til som flytendegjøring , er prosessen der mettet, ukonsolidert jord eller sand omdannes til en suspensjon under et jordskjelv . Effekten på strukturer og bygninger kan være ødeleggende, og er en stor bidragsyter til urban seismisk risiko.

Foruten ovenfor, hvor oppstår vanligvis flytende?

Flytende oppstår i mettet jord, det vil si jord der rommet mellom individuelle partikler er fullstendig fylt med vann. Dette vannet utøver et trykk på jordpartiklene som påvirker hvor tett partiklene selv presses sammen.

Hvordan forhindrer du flytende væske?

Den vanligste måten å forebyggende forekomsten av flytendegjøring er grunnleggende jordforbedringsmetoder. En type forbedring er å erstatte den mottagelige jorda med passende mengde grus. En mer gunstig form av den granulometriske jordkurven på et smalere sted oppnås på denne måten.

Anbefalt: