Hva er cytosin og tymin?
Hva er cytosin og tymin?

Video: Hva er cytosin og tymin?

Video: Hva er cytosin og tymin?
Video: DNA 2024, April
Anonim

Cytosin : Cytosin er en pyrimidinbase som er en essensiell bestanddel av RNA og DNA. Tymin : Tymin er en pyrimidinbase, som er sammenkoblet med adenin i dobbelttrådet DNA. Tilstedeværelse. Cytosin : Cytosin forekommer i både DNA og RNA. Tymin : Tymin forekommer kun i DNA.

På denne måten, hva er forskjellen mellom cytosin og tymin?

Nøkkelen forskjellen mellom cytosin og tymin er det cytosin er en pyrimidinbase som finnes i både DNA og RNA og pares med guanin med tre hydrogenbindinger mens tymin er en pyrimidinbase som bare finnes i DNA og pares med adenin med to hydrogenbindinger.

På samme måte, hva er forholdet mellom tymin og cytosin? Kjemien av de nitrogenholdige basene er egentlig nøkkelen til funksjonen av DNA. Det tillater noe som kalles komplementær baseparing. Du ser, cytosin kan danne tre hydrogenbindinger med guanin, og adenin kan danne to hydrogenbindinger med tymin . Eller, mer enkelt, C binder med G og A binder med T.

er tymin og cytosin pyrimidiner?

De pyrimidiner i DNA er cytosin og tymin ; i RNA er de det cytosin og uracil. Puriner er større enn pyrimidiner fordi de har en to-ring struktur mens pyrimidiner har bare en enkelt ring.

Hva brukes cytosin til?

Cytosin er en av nitrogenbasene i DNA og RNA. Den har én ring, så det er en pyrimidin, og den lager tre hydrogenbindinger, noe som gjør den til den perfekte partneren for guanin. Det kan modifiseres, med vilje eller ved et uhell, noe som gjør det til jokerkortet for baser, og en viktig aktør innen epigenetikk.

Anbefalt: