Hvorfor er adenin sammenkoblet med tymin?
Hvorfor er adenin sammenkoblet med tymin?

Video: Hvorfor er adenin sammenkoblet med tymin?

Video: Hvorfor er adenin sammenkoblet med tymin?
Video: Hydrogen bond between Adenine and Thymine | Adenine Thymine base pair | nitrogenous base pairing 2024, April
Anonim

Adenin og Tymin har også en gunstig konfigurasjon for sine obligasjoner. De har begge til -OH/-NH-grupper som kan danne hydrogenbroer. Når man par adenin med Cytosine er de forskjellige gruppene på hverandres måte. For dem å binde seg til hverandre ville være kjemisk ugunstig.

På samme måte kan man spørre seg hvorfor adenin alltid parres med tymin?

Dette er fordi Adenin (purinbase) par bare med Tymin (pyrimidinbase) og ikke med Cytosin (purinbase). Basen sammenkobling adlyder Erwin Chargaffs regler. Det er det grunnleggende genetiske prinsippet om molekylærbiologi som vi alle lærer. Det er Adenin bånd med tymin og guanin med cytosin.

Også, hvorfor må en purin parre seg med en pyrimidin? Forklaring: Sammenkobling av en bestemt purin til en pyrimidin skyldes strukturen og egenskapene til disse basene. Matchende base par ( puriner og pyrimidiner ) danner hydrogenbindinger. A og T har to steder hvor de danner hydrogenbindinger til hverandre.

Ved siden av dette, hvorfor oppstår komplementær baseparing?

Komplementær baseparing Du skjønner, cytosin kan danner tre hydrogenbindinger med guanin og adenin kan danner to hydrogenbindinger med tymin. Eller, mer enkelt, C binder med G og A binder med T. Det kalles komplementær baseparing fordi hver base kan bare binde med en bestemt utgangspunkt samboer.

Hva passer adenin sammen med?

Basene er "bokstavene" som staver den genetiske koden. I DNA er kodebokstavene A, T, G og C, som står for kjemikaliene adenin, tymin , guanin , og cytosin , henholdsvis. I DNA-baseparing parrer adenin alltid med tymin , og guanin alltid par med cytosin.

Anbefalt: