Hvorfor er legeringer hardere enn rene metaller BBC Bitesize?
Hvorfor er legeringer hardere enn rene metaller BBC Bitesize?

Video: Hvorfor er legeringer hardere enn rene metaller BBC Bitesize?

Video: Hvorfor er legeringer hardere enn rene metaller BBC Bitesize?
Video: Preventing Dementia: Expert Tips From A Doctor! 2024, Kan
Anonim

I en legering, der er atomer av ulik størrelse. De mindre eller større atomene forvrenge lagene av atomer i det rene metallet. Dette betyr at det kreves en større kraft for at lagene skal gli over hverandre. De legering er vanskeligere og sterkere enn det rene metall.

Følgelig, hvorfor er legeringer hardere enn rene metaller GCSE?

Legeringer inneholder atomer av ulik størrelse. Dette gjør det vanskeligere for lagene å gli over hverandre, altså legeringer er vanskeligere enn de rent metall . Det er vanskeligere for lag med atomer å gli over hverandre inn legeringer . Kobber, gull og aluminium er for myke til mange bruksområder.

Dessuten, hva er forskjellen mellom et rent metall og en legering? Per definisjon, rene metaller består av ett enkelt element. Legeringer inneholde to eller flere elementer eller legeringer smeltet og blandet sammen, så deres kjemiske formler består av mer enn ett element. For eksempel rent metalljern består kun av jern atomer.

I tillegg, hvorfor er legeringer hardere enn rene metaller?

EN rent metall har identiske atomer ordnet i regelmessige lag. Lagene glir lett over hverandre. Legeringer er vanskeligere og sterkere fordi de forskjellig store atomene til de blandede metaller gjør atomlagene mindre regelmessige, slik at de ikke kan gli like lett.

Hvorfor er rene metaller myke og formbare?

Metaller beskrives som formbar (kan slås til ark) og duktil (kan trekkes ut i ledninger). Dette er på grunn av atomenes evne til å rulle over hverandre til nye posisjoner uten å bryte den metalliske bindingen.

Anbefalt: