Hva er funksjonene til DNA-polymerase 1/2 og 3?
Hva er funksjonene til DNA-polymerase 1/2 og 3?

Video: Hva er funksjonene til DNA-polymerase 1/2 og 3?

Video: Hva er funksjonene til DNA-polymerase 1/2 og 3?
Video: DNA 2024, Kan
Anonim
Forskjellspunkt DNA polymerase Jeg DNA-polymerase III
Type tråd syntetisert Lagrende strand Ledende og etterslepende tråder
Rolle i DNA reparere Aktiv Ingen rolle
Biologisk funksjoner i cellen DNA-replikasjon , Behandling av Okazaki-fragmenter, modning Utskjæringsreparasjon DNA-replikasjon , DNA reparere

I forhold til dette, hva er funksjonen til DNA-polymerase 1/2 og 3?

DNA-polymeraser Pol jeg og Pol III gjennomføre normalt DNA-replikasjon , med Pol III utfører kontinuerlig syntese på den ledende tråden og diskontinuerlig syntese på den etterslepende tråden, og etterlater hull som fylles ut av Pol I og forseglet av ligase. Pol jeg og sannsynligvis Pol II er aktive i DNA reparere.

Deretter er spørsmålet, hva er de 3 hovedfunksjonene til DNA-polymerase? Funksjoner : Funksjonen til DNA-polymerase er å replikere, korrekturlese og reparere DNA . Flere DNA-polymeraser finnes, men DNA-polymerase jeg, eller Pol Jeg og DNA-polymerase III , eller Pol III , er hoved - de som er involvert i DNA-replikasjon.

Deretter er spørsmålet, hva er de to funksjonene til DNA-polymerase?

DNA-polymerase . DNA-polymerase er et enzym som syntetiserer DNA molekyler fra deoksyribonukleotider, byggesteinene til DNA . Disse enzymene er essensielle for DNA-replikasjon og jobber vanligvis i par for å lage to identiske DNA tråder fra en enkelt original DNA molekyl.

Hva er forskjellen mellom DNA-polymerase 1/2 og 3?

DNA-polymerase 3 er avgjørende for replikering av ledende og etterslepende tråder mens DNA-polymerase 1 er avgjørende for å fjerne RNA primere fra fragmentene og erstatte den med de nødvendige nukleotidene. Disse enzymene kan ikke erstatte hverandre slik begge har gjort annerledes funksjoner som skal utføres.

Anbefalt: