Hvorfor Mendeleev etterlot hull i det periodiske systemet?
Hvorfor Mendeleev etterlot hull i det periodiske systemet?

Video: Hvorfor Mendeleev etterlot hull i det periodiske systemet?

Video: Hvorfor Mendeleev etterlot hull i det periodiske systemet?
Video: The Periodic Table: Crash Course Chemistry #4 2024, April
Anonim

Mendeleev etterlot hull i hans periodiske tabell fordi egenskapene til kjente elementer spådde andre, ennå uoppdagede, elementer på disse stedene. Han spådde at nye elementer ville bli oppdaget senere og de ville okkupere dem hull.

Bare så, hvorfor Mendeleev etterlot noen hull i det periodiske systemet sitt?

Mendeleev etterlot noen hull i det periodiske systemet sitt fordi han trodde at flere elementer vil bli oppdaget i fremtiden. Han spådde eksistensen av noen elementer og navngitt dem ved å sette foran et sanskrittall, Eka (en).

Vet også hva som til slutt skjedde med hullene i det periodiske systemet? Mendeleev dro hull i hans periodiske tabell fordi han visste at disse elementene fantes, men ennå ikke var blitt oppdaget. Han trodde at elementene ville være det etter hvert funnet og ville passe perfekt inn i hull . Til venstre for trappetrinnet mister elementer elektroner ved binding.

På samme måte, hvorfor er det hull i det periodiske systemet?

Tilsynelatende hull i det periodiske systemet av elementer er hull mellom energinivåene til valenselektronens orbitaler. De mellomrom mellom hydrogen og helium er der fordi de har elektroner bare i s orbitalen og ingen i p, d eller f orbitalene.

Hvilke grunnstoffer la Mendeleev mellomrom for i det periodiske systemet sitt?

Gallium , germanium , og skandium var alle ukjente i 1871, men Mendeleev forlot mellomrom for hver og spådde deres atommasser og andre kjemiske egenskaper. I løpet av 15 år ble de "manglende" elementene oppdaget, i samsvar med de grunnleggende egenskapene Mendeleev hadde registrert.

Anbefalt: