Innholdsfortegnelse:

Hva er differensialen i et integral?
Hva er differensialen i et integral?

Video: Hva er differensialen i et integral?

Video: Hva er differensialen i et integral?
Video: #Карника и #Бакфаст: в чем разница? Часть #1 2024, Kan
Anonim

I kalkulus er differensial representerer hoveddelen av endringen i en funksjon y = f(x) med hensyn til endringer i den uavhengige variabelen. De differensial dy er definert av. hvor er den deriverte av f med hensyn til x, og dx er en ekstra reell variabel (slik at dy er en funksjon av x og dx).

Følgelig, hva er den deriverte av et integral?

Konklusjonen av den grunnleggende teoremet til kalkulus kan løst uttrykkes med ord som: "den avledet av et integral av en funksjon er den opprinnelige funksjonen", eller "differensiering opphever resultatet av integrasjon". så vi ser at derivat av (ubestemt) integrert av denne funksjonen er f(x) f(x).

Foruten ovenfor, hva brukes differensiering og integrasjon til? På en generell måte differensiering er pleide å dele i mengde i antall deler mens integrering er pleide å slå sammen små mengder til en stor mengde. Vi bruker differensiering og integrasjon i tilfelle en verdi endres i forhold til en annen verdi samtidig.

Man kan også spørre seg, hva er forskjellen mellom differensial- og integralregning?

Samtidig som differensialregning fokuserer på endringshastigheter, som hellinger av tangentlinjer og hastigheter, integralregning omhandler total størrelse eller verdi, for eksempel lengder, arealer og volumer. Som et resultat, mye av integralregning omhandler utledning av formler for å finne antiderivater.

Hvordan finner du integralet?

Bestemte integraler

  1. Og avslutt så med dx for å bety at skivene går i x-retningen (og nærmer seg null i bredden).
  2. Et bestemt integral har start- og sluttverdier: med andre ord er det et intervall [a, b].
  3. Vi finner det definitive integralet ved å beregne det ubestemte integralet ved a, og ved b, og deretter trekke fra:

Anbefalt: