Hvordan påvirker solvinkelen temperaturen?
Hvordan påvirker solvinkelen temperaturen?

Video: Hvordan påvirker solvinkelen temperaturen?

Video: Hvordan påvirker solvinkelen temperaturen?
Video: Hvordan påvirker gaming din hjerne? 2024, April
Anonim

Vinkel av solstråling og Temperatur . Når solens stråler treffer jordens overflate nær ekvator, den innkommende solstrålingen er mer direkte (nesten vinkelrett eller nærmere 90˚ vinkel ). Derfor er solstrålingen konsentrert over et mindre overflateareal, noe som forårsaker varmere temperaturer.

På samme måte, hvordan påvirker sollysets vinkel årstidene?

De årstider påvirkes av mengden av sollys (solstråling) et område får gjennom hele året. Disse faktorene påvirke det skiftende årstider : Den viktigste faktoren er vinkel at sollys treffer jordens overflate hele året. Direkte sollys er varmere enn sollys treffer jorden ved en vinkel.

Og hvordan påvirker solen temperaturen? Direkte sollys treffer jordoverflaten fører til høyere temperaturer enn indirekte sollys . Sollys går gjennom luften men gjør ikke varme den. Snarere lysenergi fra sol treffer væsker og faste stoffer på jordoverflaten. Imidlertid absorberer forskjellige overflater forskjellige mengder lysenergi.

På denne måten, hvordan påvirker sollysvinkelen vinteren?

Om sommeren i den nordlige horisonten Sol er på sitt maksimum vinkel på himmelen, og vi får mest energi. Men i vinter , den Sol er på et mye brattere vinkel , og så får vi mindre energi fra Sol . Og dette er grunnen til at vi opplever forskjellige årstider – det er alt i vinkel av Sol.

Hvordan påvirker jordens helning temperaturen?

Jordens tilt Årsaker til årstidene Vinkelen på solstrålene skaper ikke bare temperatur forskjeller på tvers Jord , men det er også ansvarlig for årstidene i tempererte områder. Vel, den jord er faktisk nærmere solen når den nordlige halvkule opplever vinter, men er rettferdig på skrå Borte fra solen!

Anbefalt: