Blir månen høyere på himmelen?
Blir månen høyere på himmelen?

Video: Blir månen høyere på himmelen?

Video: Blir månen høyere på himmelen?
Video: "När solen lyser klart på himlen blå" - Swedish Army Song 2024, April
Anonim

De Måne illusjon er en optisk illusjon som forårsaker Måne å virke større nær horisonten enn den gjør høyere oppe i himmel . Det har vært kjent siden antikken og registrert av forskjellige kulturer.

I forhold til dette, hvilken tid på året er månen høyest på himmelen?

Vis at den fulle Måne stiger klokken 18.00, er høyest på himmelen ved midnatt og setter klokken 06.00. Det er ikke synlig i himmel ved middagstid fordi jorden selv blokkerer Måne fra synet.

Videre, hvor ser månen størst ut på jorden? Den fulle måne hever seg over skydekket over Mont Blanc, det høyeste fjellet i Alpene. På grunn av månens egg-formet bane, det er tider når måne er i perigee-den korteste avstanden unna Jord i den månedlange månesyklusen. Begrepet "supermåne" beskriver en full måne som sammenfaller med perigeum.

Med tanke på dette, hvorfor ser månen så lav ut?

Dette er på grunn av lav måne lys som passerer gjennom mer av jordens atmosfære enn det høye Månens lys. Det knuste utseende er på grunn av at jordens atmosfære oppfører seg som en svak linse med måneskinn bøyd mer nær horisonten enn den er litt høyere over horisonten.

Hvorfor er månen så langt sør?

Tidevannskrefter fra jorden har bremset ned Månens rotasjon til det punktet hvor den samme siden alltid vender mot jorden - et fenomen som kalles tidevannslåsing. Det andre ansiktet, hvorav de fleste aldri er synlig fra jorden, kalles derfor " langt siden av Måne ".

Anbefalt: