Er aluminiumoksyd ionisk eller kovalent?
Er aluminiumoksyd ionisk eller kovalent?

Video: Er aluminiumoksyd ionisk eller kovalent?

Video: Er aluminiumoksyd ionisk eller kovalent?
Video: Water - Liquid Awesome: Crash Course Biology #2 2024, Kan
Anonim

Aluminiumoksid er en ionisk sammensatt , men aluminiumklorid er bare ionisk i fast tilstand ved lave temperaturer. Ved høyere temperaturer blir det kovalent.

På denne måten, er Al2O3 ionisk eller kovalent?

I følge hans ligning, Al2O3 er litt nore ionisk enn kovalent . De høyere ladningene på Al og O gjør bindingen deres mer kovalent og med høyere coulombisk tiltrekning mellom det positive og negative ioner de av en binær forbindelse som involverer ioner av lavere ladninger (f.eks. CaF2, NaCl).

På samme måte, er aluminiumoksid en ionisk forbindelse? De sammensatt er ionisk i naturen, fordi den inneholder et metall ( aluminium ) og et ikke-metall (oksygen). Ioniske forbindelser oppstår mellom metaller og ikke-metaller og involverer utveksling av elektroner mellom de to atomene. Dette betyr at den kjemiske formelen for aluminiumoksid er ganske enkelt Al2O3.

Man kan også spørre, er Al2O3 et ionisk fast stoff?

Al2O3 er ionisk på grunn av relativ størrelse på oksygen og aluminium og polarisasjonskraften til Al, (siden vi vet at aluminium har en ladning på +3, gir tre elektroner) i tilfelle av Al2Cl6 og AlCl3, ser det ut til å være kovalent på grunn av likheter som bananbinding og større radius av Cl (i kompresjon til oksygen).

Hvilken type forbindelse er Al2O3?

Aluminiumoksid

Anbefalt: