Er aluminiumbromid ionisk eller kovalent?
Er aluminiumbromid ionisk eller kovalent?

Video: Er aluminiumbromid ionisk eller kovalent?

Video: Er aluminiumbromid ionisk eller kovalent?
Video: Water - Liquid Awesome: Crash Course Biology #2 2024, Kan
Anonim

Leksjonssammendrag

Aluminiumbromid er en ionisk forbindelse som dannes ved reaksjonen av aluminium med flytende brom. Aluminium atomer gir fra seg tre elektroner som resulterer i Al+3 og bromatomer får ett elektron hver, noe som resulterer i Br-1

Tilsvarende, er AlBr3 ionisk eller kovalent?

CBr4 og AlBr3 er begge ikke ionisk forbindelser. AlBr3 kan virke som om det burde være ett, men det har et lavt smelte- og kokepunkt og består av Al2Br6-molekyler, ikke ioner . Fajans' regler kan brukes til å estimere om en forbindelse vil være det ionisk eller kovalent.

På samme måte, er aluminiumbromid et fast stoff? Aluminiumbromid er enhver kjemisk forbindelse med den empiriske formelen AlBrx. Aluminium tribromid er den vanligste formen for aluminiumbromid . Det er en fargeløs, sublimerbar hygroskopisk fast ; derfor har gamle prøver en tendens til å være hydrert, for det meste som aluminium tribromidheksahydrat (AlBr3·6H2O).

Med tanke på dette, er aluminiumoksid en ionisk forbindelse?

Aluminiumoksid er en ionisk forbindelse , men aluminium klorid er bare ionisk i fast tilstand ved lave temperaturer. Ved høyere temperaturer blir det kovalent.

Hva brukes aluminiumbromid til?

Aluminiumbromid er en svært vannløselig krystallinsk Aluminium kilde til bruker kompatibel med bromider og lavere (sur) pH. Mest metall bromid forbindelser er vannløselige for bruker i vannbehandling, kjemisk analyse og i ultrahøy renhet for visse krystallvekstapplikasjoner.

Anbefalt: