Er friksjon en dissiperende kraft?
Er friksjon en dissiperende kraft?

Video: Er friksjon en dissiperende kraft?

Video: Er friksjon en dissiperende kraft?
Video: What is Friction? | Physics | Infinity Learn 2024, Mars
Anonim

Krefter som ikke lagrer energi kalles ikke-konservative eller dissipative krefter . Friksjon er ikke-konservativ makt , og det er andre. Noen friksjon -type makt , som luftmotstand, er ikke-konservativ makt . Energien som den fjerner fra systemet er ikke lenger tilgjengelig for systemet for kinetisk energi.

Følgelig, hva er en dissipativ kraft?

Dissipative krefter er krefter av en slik natur at energi går tapt fra et system når bevegelse finner sted.

I tillegg, er friksjon en ikke sentral kraft? Det gravitasjonsmessige makt , vår makt , magnetisk makt (i henhold til noen definisjoner, se nedenfor) og elektrisk makt (i det minste i et tidsuavhengig magnetfelt, se Faradays lov om induksjon for detaljer) er eksempler på konservative krefter , samtidig som friksjon og luftmotstand er klassiske eksempler på ikke -konservativ

Spørsmålet er deretter, hvordan er friksjon en ikke-konservativ kraft?

EN makt sies å være ikke - konservative når det arbeides mot det ikke bevart av kroppen som beveges av makt . Et vanlig eksempel på ikke - konservative type makt er friksjonskraft . Når en kropp beveges mot friksjon , arbeid kreves for å overvinne friksjon.

Er tyngdekraften en friksjonskraft?

Friksjon er motstanden mot bevegelse av et objekt som beveger seg i forhold til et annet. Det er ikke et grunnleggende makt , som gravitasjon eller elektromagnetisme. I stedet tror forskere at det er et resultat av elektromagnetisk tiltrekning mellom ladede partikler i to berøringsflater.

Anbefalt: