Hvilke av følgende er pyrimidiner?
Hvilke av følgende er pyrimidiner?

Video: Hvilke av følgende er pyrimidiner?

Video: Hvilke av følgende er pyrimidiner?
Video: Состав из ДНК : дезоксирибонуклеиновая кислота: молекулярная Биология 2024, Mars
Anonim

Det er to hovedtyper av purin: Adenin og Guanin. Begge disse forekommer både i DNA og RNA. Det er tre hovedtyper av pyrimidiner , men bare én av dem eksisterer i både DNA og RNA: Cytosin. De to andre er Uracil, som er eksklusivt for RNA, og Thymine, som er eksklusivt for DNA.

På samme måte kan du spørre, hvilke av følgende er eksempler på pyrimidiner?

Tre pyrimidin baser, tymin, cytosin og uracil, og to purinbaser, adenin og guanin, er alt som trengs for å produsere det svimlende mangfoldet som er observert i de mange artene på planeten vår. Matchende en pyrimidin base med én purinbase danner et basepar.

hvilke av følgende er puriner og hvilke er pyrimidiner? Puriner og Pyrimidiner er nitrogenholdige baser som utgjør de to forskjellige typene nukleotidbaser i DNA og RNA. De to-karbon nitrogenringbasene (adenin og guanin) er puriner , mens ett-karbon nitrogenringbasene (tymin og cytosin) er pyrimidiner.

Vet også, hvilken av følgende er en pyrimidinbase?

Den viktigste biologiske erstattet pyrimidiner er cytosin, tymin og uracil. Cytosin og tymin er de to viktigste pyrimidinbaser i DNA og utgangspunkt par (se Watson – Crick-paring) med guanin og adenin (se Purine Baser ), henholdsvis. I RNA erstatter uracil tymin og utgangspunkt par med adenin.

Hva er de to pyrimidinene i DNA?

Det er fire nitrogenholdige baser i DNA , to puriner (adenin og guanin) og to pyrimidiner (cytosin og tymin). EN DNA molekylet er sammensatt av to tråder.

Anbefalt: